Kurser

vardidetvildakurs.se - ger kurser i Vård i det vilda

Vi erbjuder kursen "Vård i det vilda"

och

bakar in en kurs i krishantering


Ett färdigt kurskoncept

Utbildningen ger dig kunskap om akut omhändertagande av såväl människor som hundar som skadas eller blir akut sjuka där det är långt till sjukhus och veterinär. Den följer ett väl genomarbetat koncept framtaget av Svenska Kennelklubben och Svenska Jägareförbundet, med stöd av Svenskt Friluftsliv och Agria och kvalitetssäkrad av både läkare och veterinär. Fakta och praktiska övningar varvas med träning på varandra och på dockor.


Samma kurs, men stora skillnader

Ett antal instruktörer har utbildats inom Vård i det vilda, vissa riktar sig till jägare och ger kurser i Svenska Jägareförbundets regi, medan andra har andra inriktningar. Våra kurser har inriktning mot hundliv, friluftsliv, hundträning, vandringar och vistelse i naturen, men vi ger också gärna kurser för jägare och andra som arbetar med sina hundar i skogen. Grundkonceptet är samma oavsett var och för vem du går en kurs i Vård i det vilda, men innehållet kan bli rätt olika. Välj noga vad du vill få med dig. Kursen är en investering för livet.


Vi lägger till psykologi - en kurs i kursen

Efter att ha arbetat i många år med frågor som rör stress och kris vet vi hur viktigt det är att ha metoder för att hantera panik och skapa trygghet. Därför är psykologi och krishantering en viktig extra komponent som vi väver in i kursen.


Vår utbildning blir i och med detta gärna någon timme längre och lite mer att träna på och att lära sig än Vård i det vilda i sitt originalkoncept. Orginalkursen är 7 timmar. Meningen är att du ska få redskap och kunskap som du har nytta av i många situationer i livet.


Hjärt- och lungräddning

Under utbildningen får du lära om hundens och människans anatomi, identifiera skador, stoppa blödningar, bandagera och agera optimalt. Dessutomn ingår en fullständig hjärt- och lungräddningskurs.


Till alla som går Vård i det vilda köper vi in ett suveränt sjukvårdskit. Vi betalar över tusen kronor för det och vet att vi därmed skapar de bästa förutsättningarna för alla som går kursen. Du får också en pin och en keps där det framkommer att du är utbildad i Vård i det vilda, samt en nyskriven omfattande handbok som du garanterat har nytta av.


Var och när?

Kursen är 8 timmar och ges med fördel på helger. Vi ger kurser i första hand i Sörmland och Stockholm, längre bort tillkommer reseomkostnader.


Våra kurser ges enbart på beställning. 


Beställ en kurs till din grupp

 • Är ni minst 10 personer i din agilitygrupp, brukshundsklubb, länsklubb, noseworkklubb, jaktklubb, träningsgrupp eller kanske rasklubb som vill gå Vård i det vilda?


  Det enda kravet för att få gå Vård i det vilda är att alla deltagare har ett medlemskap i Svenska Kennelklubben eller någon verksamhet ansluten till dem. Alternativt är att alla deltagare har medlemskap i Svenska Jägareförbundet.


  Hör av dig till oss om prisuppgift. Förutom ev lokalhyra, ev fika och mat, samt ett arvode till kursledaren, tillkommer en kostnad om ca 1000 kr/deltagare för det sjukvårdskit som projektet vill att alla som går utbildningen ska ha.


  Givetvis är kunskapen som förmedlas i Vård i det vilda inte hemlig för dig som väljer att inte vara medlem i Jägareförbundet eller SKK. Det handlar om att rädda liv. Jag ger förstahjälpenutbildningar till alla. Även personer och grupper som inte kvalificerar sig för att delta i Vård i det vilda kan lära sig rädda liv och ta hand om skadade hundar och medmänniskor. Hör av dig så bygger vi en bra förstahjälpenutbildning också för dig och din grupp, med fokus på det just ni behöver.

  Våra kurser bygger på tre ledord:

  Lust, lärande och prestation 


  • Trots att vi ska gå igenom ett faktafyllt grundmaterial så undviker vi långa och trista sittningar i skolbänken - vi vet att det inte är så man lär sig.
  • Vi inkluderar gärna oväntade komplikationer under träningsmomenten - det ska vara ok att göra fel och att skratta tillsammans.
  • Vård i det vilda lär dig ta hand om hundar och människor som skadas - på vår kurs lär du dig också en hel del om dig själv.

  Heléne Thomsson

  Utbildare, instruktör Vård i det vilda


  Heléne är utbildad som instruktör i Vård i det vilda och även certifierad instruktör i hjärt- och lungräddning. Hon har själv jaktlabradorer och ett stort intresse för djur och naturvård.


  Med  bakgrund som forskare och doktor i psykologi är hon van vid att förklara knepiga saker, lära andra hantera stress och panik. Hon har en gedigen erfarenhet av att leda grupper, undervisa och föreläsa på sätt som är mycket uppskattat.

   

  Heléne arbetar ofta med människor som befinner sig i krävande situationer och i akut stress, men också med idrottare och andra som behöver träna fokus och mental styrka. Hon tränar även hundförare inom räddningsverksamhet och annat krävande arbete i att behålla fokus och lugn även när situationen är tuff. 

  Sagt om Heléne som utbildare


  Fantastiskt att få gå kurs för Heléne. Hennes kunnande och hennes entusiasm gjorde dagen fantastisk. Seriöst och roligt.

  /Jonatan Andersson-Lind


  Heléne kan förklara saker så att det blir självklart. Det märks att hon är maktforskare, för även när vi pratar om helt annat kommer frågan om vem som bestämmer hur du ska agera upp. Outständing!

  /Leona Garcialli


  Låt mig säga tre ord: Kompetent, pedagogisk och rolig.

  /Seb Theorell


   

  © För innehållet på denna webbplats svarar Thomsson & Partners. Bilder och text får ej användas utan medgivande